Yes de kogel is door de kerk. We gaan verbouwen! We gaan de benedenverdieping zo aanpassen dat deze veel beter past bij ons. Waarom niet gewoon verhuizen? Omdat de huizenprijzen enorm zijn. Ja, we kunnen dit huis enorm goed verkopen. Maar we kunnen niks terug kopen met al het overbieden erbij. Dus gaan we voor deze optie. Het wordt zo mooi! Er is veel te doen en uit te zoeken. Een vloer behoort hier ook toe!

Wat vinden we belangrijk bij een vloer?

We kijken eerst naar wat we zelf belangrijk vinden. Zeker nu we nog in de onderzoekende fase zitten. We weten namelijk nog niet exact hoeveel we nodig hebben. Wat we vooral niet wilden was parket. Het onderhoudt is niet aan ons besteed. Wat we vooral wel willen? Iets dat kind-proof is. Ze zijn niet meer heel klein maar vinden het nog wel fijn beneden te spelen. Daar moet de vloer dus tegen kunnen.

Is een pvc vloer een optie?

We hebben naar verschillende opties gekeken. Parket, laminaat, zeil en pvc vloeren. Dat laatste leek ons wel handig. Parket viel al af door het onderhoudt. En zeil is naar mijn idee te kwetsbaar met onder andere vallende messen en vorken. Daarnaast willen we vloerverwarming en moet dat dus samen gaan. Een pvc vloer kan dat prima aan.

Let goed op de kwaliteit van de pvc

We zijn in gesprek met 2 aannemers. We willen gewoon dat alles goed gebeurd en hebben zelf niet de kennis en rust om dit allemaal uit te zoeken. Een van de aannemers gaf ons de volgende tip. Ook als je budget niet groot is ga dan niet voor de goedkoopste pvc vloer. Er is gewoon verschil in kwaliteit. Zeker als hij in de keuken/wc komt te liggen waar water geknoeid wordt. Neem dus een pvc vloer die net even iets duurder is. Dan is de kwaliteit beter. Ik ben verder geen expert dus lees hier nog een aantal extra tips.

Vloer zoeken die bij ons past - pinterest

Wat zijn nu de stappen voor het maken van de juiste keuze

We hebben nu een aantal opties waarvan er ook weer wat zijn afgevallen. Wat heel belangrijk is, is dat de vloer tegen water kan. PVC lijkt daarvoor ook het beste. We gaan dus online kijken naar de opties qua kleur en motief. Als we een aantal favorieten hebben gaan we naar een winkel om deze te bekijken. Ik vind dat zelf toch het fijnste, om het in real life even te zien. Zo kunnen we echt feeling krijgen met het materiaal, want ik was er zelf nog niet heel bekend mee. Als we dan weten hoeveel vloer we nodig hebben kunnen we een definitieve keuze maken.

Het kiezen van een vloer is nog niet zo makkelijk

Keuzes maken vind ik sowieso niet heel makkelijk. Maar een vloer is wel even een ding. We hebben een aantal eisen zoals kindproof en waterproof, maar het budget is ook niet oneindig. We oriënteren ons online op verschillende vloeren. Laminaat, maar vooral PVC springt er nu uit. Vooral omdat deze laatste goed tegen water kan. En dan heb ik het nog niet eens over de kleur en het motief gehad. Er is zo veel keus. Maar het komt goed. Uiteindelijk. Ben je bang dat je budget te klein is? Ga toch eens kijken. Die fout maakte ik met de badkamer ook bijna. Uiteindelijk zijn we toch wezen kijken bij een winkel waarvan we dachten dat hij te duur was. Bleek gewoon perfect in ons budget te passen!

Ik ben heel benieuwd wat het uiteindelijk gaat worden, maar ook zeker nieuwsgierig naar wat voor soort vloer jij in je woonkamer en keuken hebt liggen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: