Vanaf vorig jaar vliegen de berichten over uitgestelde huwelijken om je oren. Ook wij zouden gaan trouwen en het was onzeker of en hoe dit zou kunnen doorgaan. Toch zijn we beide enorm blij dat we het door hebben gezet. Het was dan wel niet volgens het oorspronkelijke plan, maar het wat voor ons perfect. Hoe, wat en waarom vertel ik je nu. Want een bruiloft uitstellen hoeft echt niet!

Het gaat om jullie niet om de rest

Wanneer je gaat trouwen draait het om jullie. Als jij en je toekomstige partner er zijn is het genoeg. Oke, en wellicht je kinderen als je die hebt. Verder heb je, naast 2 getuigen en de ambtenaar/dominee, niemand nodig. Dus waarom uitstellen? Een bruiloft zo klein is volgens mij altijd nog mogelijk geweest. Het zal wellicht niet je eerste keus zijn, dat snap ik. Maar het kan echt fantastisch uitpakken. Heb vertrouwen.

Groot, grootser, grootst

Tegenwoordig is klein trouwen niet meer hip. Hoe groter hoe beter. Wellicht dat daarom veel koppels hun bruiloft uitstellen. Maar eerlijk, wij hadden een fantastische dag. Met een klein groepje mensen. De liefste mensen die we graag bij ons wilden hebben. Het was heel relax en fijn. We waren ons zelf. Goed, we hadden het geluk dat mijn ouders een grote tuin hebben. Maar echt ik kan het je aanraden om het intiem (klein dus) te houden. Zonder allemaal poespas en gedoe. Het was echt heerlijk.

Geen groot feest, om 9 uur naar bed

Dat feest hebben we niet gemist. We hebben een fijne dag gehad. De kinderen waren moe en ook ik was het zat. Dan is het fijn dat je geen feest hebt tot na middernacht. Dit zou je eventueel nog op een andere dag kunnen vieren, maar dat wilden we niet. Gelukkig maar want de maatregelen zijn enkel weer aangescherpt vanaf onze bruiloft. Mocht je dat wel willen denk dan aan een datum een jaar later. Of wellicht op een mooi jubileum (5 jaar getrouwd of 12,5 jaar).

Saved by the bell in plaats van uitstellen

Oh ik weet nog goed dat ik het zo spannend vond. Mocht het wel of toch niet? Wat konden we doen? Ik heb zelfs naar de hemel groepen dat ik nooit meer naar de kerk zou gaan als Hij niet zou ingrijpen (als in dat het door zou kunnen gaan wat we een week of 2 voor de grote dag hadden geregeld). Ja, zo diep ging het. Maar eigenlijk heeft Hij ons hiermee een dienst bewezen. Of Hij, ja nou Hij zorgde niet direct voor tante C. Maar daardoor werd het veel kleiner en intiemer dan bedacht. Daardoor hadden we tijd samen én voor onze gasten. De kinderen kregen een ballenbak/binnenspeeltuin om te spelen. Er waren een hoop mensen in/bij de kerk en er keken mensen vanuit het hele land mee via de livestream. Het was fantastisch! De beste keus die we konden maken. Op afstand en toch samen.

Van uitstellen komt….

Goed een bruiloft laat je niet zomaar voorbij gaan, dus afstel zal wel niet heel snel aan de orde zijn. Alleen je weet nooit wanneer het het juist moment is. Wanneer is alles weer normaal? Gaan we ooit terug naar normaal? Wat gebeurd er verder in je leven. Een groot feest kun je altijd nog geven, later. Pak je je trouwjurk en trouwpak weer uit de kast als dat echt heel belangrijk voor je is. En feesten maar. Maar wanneer het noodlot toeslaat en je bent niet getrouwd door tante C blijf je daar altijd spijt van houden.

Daarom niet uitstellen

En precies om bovenstaande hebben wij de bruiloft niet uitgesteld. Je weet nooit wat er gebeurd in je leven. We waren al 3 jaar ‘verloofd’. Waarom wachten? We wilden graag trouwen. Natuurlijk hadden we een groter feest in gedachten. Uiteraard wilden we de dienst met zo veel mogelijk mensen beleven. Vele hebben het nu terug kunnen kijken via de stream die uitgezonden werd. Ik denk dat zo nog veel meer mensen mee hebben kunnen genieten. En ons feest was fantastisch. Ik ben getrouwd met de meest geweldige man die ik me kan wensen. Dus in the end is het allemaal goed. Nee, beter nog. Onze dat was perfect. En dat hebben we toch echt aan Hem te danken.

Dus laat je niet tegen houden. Vier het leven. Vier de liefde. Je weet niet wat de dag van morgen brengt. Wees samen met je dierbaren en geniet!

Heb jij iets uitgesteld waar je later toch spijt van kreeg?

Ps. En wil jij wel je bruiloft juist uitstellen of heb je dat gedaan, helemaal prima. Er is hier geen goed of fout in. We doen allemaal ons best deze speciale dag voor ons zo mooi mogelijk te maken. Ik wil hier alleen mee aangeven dat anders dan het originele plan niet direct stom, saai of niet leuk hoeft te zijn. Dat het juist heel mooi uit kan pakken wanneer je het klein houdt (ook als dat komt door zaken die buiten je macht liggen en het dus eigenlijk verplicht klein houden is). Doe wat goed voelt voor jullie. Het is tenslotte jullie bruiloft.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: