Een tijdje terug zag ik een oproepje bij Manon van Natuurlijk Manon. Ze zocht iemand die een knutselpakketten wilde maken en dat fotograferen. Nou, dat maken wil onze dochter wel. Dat fotograferen kan ik natuurlijk prima doen. En zo zijn we aan de slag gegaan met de dromenvanger. In dit artikel laten we jullie de dromenvanger zien én lees je wat onze dochter er van vind.

Dromenvanger - uitgelichte afbeelding.

Wij knutselen een dromenvanger

Super makkelijk en fijn, een compleet knutselpakket met alle benodigde materialen. Goede kwaliteit ook en dat werkt prettig. Je hebt wel tijd nodig, want er zit ook een droogmoment in wanneer je besluit om de houten onderdelen te schilderen. Maar al met al ben je er totaal een uurtje of 2 zoef mee.

Nu weet ik dat je dit soort knutselpakketten voor een klein prijsje bij een budgetwinkel ook kunt halen. Toch raad ik je aan hier eens naar te kijken. Daar zijn een aantal redenen voor:

  • Goede kwaliteit van de producten.
  • Je helpt een kleine ondernemer (zij zijn enorm blij met jouw aankoop).
  • Goede hulp wanneer je vragen hebt (de budgetwinkel weet zelf niet wat ze verkopen).
uitzoeken

Natuurlijk Manon

Het knutselpakket komt bij Natuurlijk Manon vandaan. Naast speelgoed kun je er ook terecht voor kleding en verzorgingsproducten. De kleding wordt gemaakt van maat 44 tot 104. De doelgroep zijn hiervoor dus de jongere kinderen, terwijl de knutselpakketten voor wat oudere kinderen zijn naar mijn idee. Neem zeker even een kijkje, wat ze heeft ook leuks voor in de auto om mee te spelen, zoals zoekzakjes. Handig voor de wintersport of zomervakantie. Levertijd was heel snel (2 dagen later in huis) dus dat is ook erg prettig.

rijgen

Voor welke leeftijd is de dromenvanger

Onze dochter is 8 en knutselt graag. Toch had zij wel wat hulp nodig. En met haar geheel eigen ideeën heeft ze niet geschilderd. Ze vond het hout zo mooi. En dat is helemaal prima. Want daar gaat het knutselen in mijn beleving om. Met een beetje op weg helpen kon ze het overigens prima zelf. Alleen met het draad aan de naald doen had ze hulp nodig (en is meteen een goede om op te letten als je nog jongere kinderen hebt!) en de veertjes aan de dromenvanger maken. Wat misschien nog handig zou zijn hierbij is een foto bij de handleiding. Wij hebben zelf soms de site erbij gepakt om te kijken hoe het zat.

De mening van onze dochter

Het is natuurlijk leuk om te lezen wat ik van Natuurlijk Manon en het knutselpakket van de dromenvanger vind, maar eigenlijk zit je gewoon te wachten op de mening van onze dochter. Leuk, maar moeilijk! Kind van weinig woorden. Ze zocht zelf dit pakket uit en was direct enthousiast over de dromenvanger. Ik merkte wel dat ze het wat lastig vond soms. En het schilderen was niet iets dat ze wilde en heb ik dus zo gelaten. Het is tenslotte haar dromenvanger. We hadden wat langer nodig i.v.m. haar andere afspraken en dat werkte voor ons juist goed. Eerst het rondje van de dromenvanger maken. Later de veertjes en dat aan de dromenvanger maken. Ze zocht alles verder zelf uit qua kleurensamenstelling.

Dromenvanger - helemaal af

Leuk cadeau voor je zoon of dochter

Hoewel er wel roze kralen bij zitten en de dromenvanger wellicht vaak door meisjes wordt gemaakt, kan hij prima voor jongens. Hij zit al leuk in de doos ingepakt. Dus een cadeaupapier om de verzenddoos en je kunt het direct geven. Of kies een van de andere knutselpakketten. Leuk voor onder de kerstboom als je dan cadeaus geeft (dit direct wij zelf niet). En zeker een leuke activiteit voor in de kerstvakantie. Liever iets anders? Je kunt ook kiezen voor:

  • Natuur
  • Bijenwasdoek
  • Kabouter/elven deurtje
  • Kerstballen
  • Caleidoscoop hout pakket

Ken jij de webshop Natuurlijk Manon al? Volg haar ook op instagram! Welk knutselpakket zou jij wel willen maken?

Dromenvanger - pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: