Toen we in onze huidige woning kwamen wonen was alles oud. De badkamer, keuken en wc stammen nog uit de tijd dat deze woningen werden gebouwd, in de jaren 80 zo’n beetje. Als eerste pakten wij de badkamer aan, gelukkig want daar zat een enorme lekkage. Maar ja, een kleine ruimte en veel wensen. Hoe we dit toch voor elkaar kregen? Door onze douchewand anex douchedeur. Ik neem je mee in ons avontuur.

We willen een nieuwe badkamer

Het zal zo in 2014 zijn geweest dat we opzoek zijn gegaan naar een nieuwe badkamer. We hadden best wat wensen, maar de ruimte was klein. Wat bovenaan onze wishlist stond? De indeling omgooien en een hangend toilet. De eerste zaken waar we kwamen gaven aan dat dit niet mogelijk was. De badkamer omgooien met ons budget dat was geen doen. Er was zelfs een zaak die zei dat het onmogelijk was. Tot we bij de laatste zaak aankwamen. Toch even kijken. Precies in deze zaak waren onze wensen wel mogelijk, binnen ons budget.

Samen de plannen uitwerken

Samen zaten we met de verkoper aan de tekentafel. Een regendouche vonden we wel fijn, maar was te groot voor onze zoon (ja, onze dochter was nog niet geboren toen). Geen probleem, dan plaatsen we een regendouche en een handdouche. Beide afzonderlijk te gebruiken. We willen graag een douchewand en een deur, want de hele badkamer nat vinden we ook niet prettig. Dat was dan wel een ding. Een douchewand neemt namelijk veel ruimte in. De oplossing was ideaal voor ons. Een mini stukje muur met een douche deur eraan. Dat werd een goedkope douchewand voor ons, omdat het een 2 in 1 werd. Er kwam een bankje in het douche gedeelte (leidingen werden zo verborgen. Aan het mini stukje muur maken we de glazen douchedeur vast, waarom? Dat vertel ik je graag.

Douchewand en douchedeur

Waarom een glazen douchedeur?

De glazen douchedeur kan helemaal dicht worden geschoven. Zo blijft er na het douchen veel ruimte over om te staan. Daarnaast heeft glas als voordeel dat het licht door laat en de ruimte groter laat lijken. Met de douchedeur open is er weinig ruimte om te lopen. Maar als hij dicht is is er voldoende ruimte. Ik kan zelfs met 2 kinderen tegelijk in de badkamer zijn om tanden te poetsen. Het enige is dat er dus geen grote douchewand of douchedeur is om het water tegen te houden. We moeten dan of opletten dat het water niet de hele badkamer door gaat of gewoon schoonmaken. Ach, blijft de vloer ook lekker fris en schoon van. Mochten de kinderen een beetje wild doen dan valt het bij de meeste verzekeringen ook nog onder de opstalverzekering. Zo wordt de schade dan vergoed. Geen reden dus om een glazen douchedeur te vermijden.

Opruimen in de badkamer

Wij vonden het wel belangrijk dat de handdoeken in de badkamer opgeborgen zouden kunnen worden. Er is daarom een kleine kast voor de handdoeken. We hebben een spiegelkast voor onze spullen als tandpasta en gezichtsproducten en onder de wastafel zit nog een ladekast met 2 lades voor voorraad aan shampoo, douchegel en deodorant. Het past precies en we hebben genoeg ruimte.

Duurzame opties in de badkamer

Een regendouche is niet direct een duurzame optie. Daarom gebruiken we die niet zo vaak. Alleen als de kinderen samen douchen, of een van de kinderen met een van ons gaat douchen. We douchen ook niet elke dag en besparen zo dus water. We leren de kinderen kranen dicht te doen met tandenpoetsen om water te besparen. We hebben ook geen bad (een vol bad kost veel badwater), al is dat soms ook wel jammer. Verder maken we er een eigen spa van met essentiële oliën van Young Living. En kun je duurzame opties kiezen voor shampoo en douchegel. Zo wordt een badkamer die in eerste instantie niet direct duurzaam lijkt toch een stukje duurzamer.

Onze badkamer, een fijne plek in huis

Een badkamer die we lieten plaatsen toen we niet keken naar duurzaamheid en troepvrij producten. Een badkamer die functioneel moest zijn en aan onze wensen voldoen. Geen toilet was geen optie. Dankzij de glazen douchedeur die direct als douchewand wordt gebruikt is dat mogelijk geworden. En dankzij de Essentiële oliën creëren we zo onze eigen mini spa in huis. We zouden niet anders meer willen. Die duurzaamheid kun je zelf creëren. Voorlopig komt er ook geen nieuwe badkamer (niet alleen uit duurzaamheidsoogpunt) en we douchen kort én met de kleine douche. Alle kleine beetjes helpen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: