Ken je dat liedje: onder, boven, voor en achter God is altijd bij mij. Onder, boven, voor en achter God is om mij heen? Dit dagboekje is geschikt voor kinderen van 6 tot 8 jaar. Fijn, want vaak is het toch voor oudere kinderen geschreven. De schrijver, Pieter Both, heeft zelf 5 kinderen, is voorganger in een gemeente en hij legt met veel plezier aan kinderen uit wat geloven betekent. Het boekje, God is altijd bij mij, is geschikt om elke dag te gebruiken. Aan tafel of voor het naar bed gaan bijvoorbeeld.

Dagboek voor jonge kinderen

Vaak lees je met jonge kinderen uit de kinderbijbel. Dat deden wij vroeger tenslotte ook. Maar tegenwoordig zijn er ook voor kinderen dagboeken te vinden. Super leuk, want zo krijgen ze niet enkel een verhaal te horen maar ook direct een uitleg. Dat mis ik soms een beetje voor kinderen. Dit dagboek voorziet daar in. Toch is er wel iets wat ik persoonlijk nog mis bij dit boekje. Al doet het aan de kwaliteit niets af. Het is meer een voorkeur dan dat het noodzakelijk is. Een bijbeltekst.

Kort en krachtig

De stukjes in het boekje zijn kort en krachtig. Begrijpelijk voor kinderen die wat jonger zijn. Het enige dat ik dan zelf mis is de Bijbeltekst. Deze mag je zelf opzoeken. Je hebt de tekst uit de Bijbel niet direct nodig om het stukje te lezen. Wel vind ik dat een fijne meerwaarde. Het is kort en ze leren direct lezen in de ‘gewone’ bijbelvertaling ipv een kinderbijbel. Je kunt dan de vertaling gebruiken die ze in de kerk ook gebruiken. Of kies voor de Bijbel in gewone taal omdat deze vertaling net wat makkelijker te begrijpen is.

Inhoudt God is altijd bij mij

God is altijd bij mij in het alledaagse

De titels in het boek zijn leuk en soms ook echt grappig. Denk aan mooie Ester of kangaroe of een ezel die praat. De verhalen zijn herkenbaar. Denk zelf maar eens. Hoe vaak zeg je wel niet dat je zoon of dochter ergens te jong voor is. Kinderen die vallen is vaak meer regel dan uitzondering. Nieuwe kleding is in ons westerse land ook vaak aan de orde. Allemaal sitauties die gebruik worden in het boek. Alledaagse situaties die iedereen wel eens mee maakt. Zodat het voor iedereen herkenbaar is.

Ik ben dus nooit alleen

Persoonlijk vind ik het erg mooi om kinderen te leren dat ze nooit alleen zijn. God is altijd bij mij, dat betekend dat ze dus niet alleen zijn. Nooit. Hoe fijn is dat om te weten. Zeker wanneer je dingen mee maakt die niet leuk zijn. Omdat de stukjes herkenbaar zijn is het ook erg leuk om te lezen. Er komen verhalen los over wat ze zelf hebben meegemaakt. Vraag maar eens door aan je zoon of dochter.

Een boekje dat goed te gebruiken is voor de onder- en middenbouw op de basisschool. Weinig poespas, maar veel inhoudt. En daar gaat het tenslotte om. Het boek kost 12,99 euro en is via deze link te bestellen. Ook via de lokale boekhandel te koop.

3 thoughts on “Dagboekje: God is altijd bij mij – boekrecensie

    1. We lezen hem met de kinderen en hij is echt heel fijn. Vind het zelf heel leuk om voor te lezen ook. Gewoon duidelijk en precies goed qua voorbeeld waar ze nu zelf mee te maken hebben. En de antwoorden op de vragen zijn fantastisch!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: