Meer tijd voor mezelf. Meer tijd voor hobby’s. Meer tijd om even bezig te zijn in plaats van tv kijken of doelloos op Instagram scrollen. Dat was wat ik wilde. Dat was wat ik ging doen. Low key met Paint by number. Helaas bij mijn eerste zoektocht nog niet binnen, maar bezoekje erna wel. Ik ben positief verrast. Wanneer je deze ook wilt moet je helaas wel snel zijn. Ze zijn zo uitverkocht helaas.

Wat krijg je en hoeveel kost het?

Vaak hoor je dat wanneer je spullen goedkoop koopt het toch duurkoop blijkt te zijn. Omdat het snel stuk gaat of het niet goed werkt. Bij deze Paint by number ziet het er heel goed uit. Een setje kost 1.69 euro en bevat alles wat je nodig hebt. Een klein canvas, 2 pencelen en de verf. De verf is ook erg mooi van kleur. De action heeft vaak leuke creatieve spullen voor een fijne prijs. Bijvoorbeeld deze heattool om te proberen.

inhoudt paint by number

Belangrijkste vraag: dekt de verf?

Bij een Paint by number is het wel belangrijk dat de verf goed dekt. Er staan op het canvas natuurlijk lijntjes en nummers. Logisch maar die wil je niet meer zien later. De donkere kleuren dekken goed en hebben aan 1 laag voldoende. De lichte kleuren dekken wat minder en hebben meerdere lagen nodig. Dat kan ook want er is genoeg verf. Let wel op, de verf gaat soms wat lastig open. Maar dat heeft weer als voordeel dat het niet snel uitdroogt.

Paint by number werkt ontspannend

Het fijnste wat ik nu merk is dat je heel laag drempelig iets nieuws creëert. Je hoeft niet na te denken, enkel opletten dat je de juist kleur verf pakt. En gaan met die banaan. Heel ontspannend werkt dat voor mij. Ik vind creatief bezig zijn heerlijk, maar vaak heb ik zo kort de tijd dat het weinig zin heeft. Dit kun je gewoon even 5 minuten doen en weer door. Ik laat het liggen op tafel (het moet toch drogen, al droogt de verf heel snel). Je ziet zo ook het proces. Steeds wordt het schilderij een beetje meer af.

voortgang paint by number

Minpunten aan het pakket

Er zijn eigenlijk niet echt minpunten te noemen. Maar als ik toch wat moet zeggen dan is het canvas vrij klein. Hij had van mij wel wat groter gemogen. Verder is het kleine kwastje bij mijn schilderij soms nog net te groot. Daarbij heb ik ook uitstekende haren van de kwast weggeknipt. En de kleuren komen niet helemaal overeen met het voorbeeld. Maar dit is voor mij allemaal niet bijzonder vervelend. Ik ben er enorm blij mee en ga een mooi plekje zoeken voor mijn schilderij. Ik wilde de twee die ik niet kocht (er zijn 4 verschillende) ook nog halen, maar helaas. Ze waren allemaal al op.

Resultaat schilderij

Paint by number: Yay or nay?

Paint by number werkt ontspannend voor mij. Heel fijn dat je het zo laagdrempelig eens kunt testen. Hoewel het niet helemaal overeen komt met het plaatje ben ik zeer tevreden over deze set. Een echte aanrader om creatief bezig te zijn zonder veel nadenken. Zeker voor dit bedrag. En ik ben niet de enige. De voorraad in de winkel is al weer op. Wees er dus snel bij wanneer je ook een set wilt bemachtigen.

Paint by number - pinterest

1 thought on “Een paint by number om low budget te proberen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: