Heerlijk op de bank met een kop thee, een dekentje en een praktisch handboek. Ik vind het heerlijk mijn kennis te vergroten. Zeker wanneer dat met iets is wat ik in ons gezin kan gebruiken. Nu met de koudere maanden zijn we ook meer binnen. Lezen is dan echt een hobby van mij. Hoewel achtergrond informatie heel fijn is zijn deze praktische tips echt een must have. Hoogsensitief ouderschap mag echt niet ontbreken in je kast.

Waar gaat hoogsensitief ouderschap over?

Het boek hoogsensitief ouderschap gaat over het gezin van Bieke. Naast dat zij als ouder hoogsensitief is, is ook een van hun kinderen dat. Een prachtige karaktereigenschap die wel wat begeleiding vraagt. Zij geeft je 9 triggers in het boek met handvatten om ze te handelen. En er wordt ook aangegeven wanneer stukjes heel passend zijn voor niet hsp-ouders.

Praktisch handboek hoogsensitief ouderschap

Het boek is dus eigenlijk een soort handboek. Er staan zo veel oplossingen in voor triggers. Deze oplossingen hoeven uiteraard niet allemaal 1 op 1 in jouw gezin te helpen. Maar zo heb je wel handvatten waar je mee aan de slag kunt. Je kunt de handvatten dan zo aanpassen dat het voor jouw gezin ook werkt. Ik heb er zelf al wat van getest en echt, het is zo fijn!

Leest het fijn als ebook?

Ik las het boek in ebook vorm. Echt mijn voorkeur omdat ik ook wel eens vroeg in de ochtend lees. Zo heeft niemand er last van en kan ik lezen zonder de lamp aan te doen of het bed uit te gaan. Maar dit boek is in drukvorm wel aan te raden. Dan blader je nog eens makkelijk terug, streept iets aan wat je wilt onthouden of vouwt even en hoekje om. Nee, ik hou van ebooks maar deze was in druk vorm toch ook heel fijn geweest. Misschien wel beter (ssst).

Veel mogen leren uit hoogsensitief ouderschap

Ik heb veel geleerd door dit boek. Ook echt praktische oplossingen die voor mijzelf werken. Warm water kruik op de rug om te ontprikkelen en zuchten wanneer je boos begint te worden bijvoorbeeld. Ik raad het boek dat ook echt aan om te lezen wanneer er een of meer gezinsleden met hsp zijn. Ik vertel je vast dat je na 1 keer lezen eigenlijk nog een keer wilt. Er staat zo veel informatie in. Volg Bieke ook even op instagram, want ook daar geeft ze veel informatie. En ze helpt je graag in pb als je een vraag hebt. Een toppertje!

Ken jij dit boek of gelijknamige instagram account al? Je kunt het boek snel en makkelijk via deze link kopen. Hij kost 21,99 voor paperback en 15,99 voor ebook.

Hoogsensitief ouderschap pinterest

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met de uitgeverij. In deze blog kunnen affiliate links worden gebruikt. Daar merk je zelf niets van, maar je helpt mij enorm.

2 thoughts on “Hoogsensitief ouderschap, praktische handboek bij hsp

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: