Weet jij nog van vroeger dat je steeds naar de kerk moest? Een club hier, oefenen voor iets daar en dan ook nog de kerkdiensten. Nou, dat is tegenwoordig dus wel anders. Door corona geen (of amper) kerkdiensten en ik heb voor onze kinderen nog geen club kunnen ontdekken. Dus doen we het thuis. Gelukkig hoeven we het wiel niet uit te vinden. Triplo is een spel dat je daar goed bij kan helpen.

Wat is triplo?

Al eerder schreef ik over triplo naar aanleiding van het persbericht dat ik er over kreeg. We mochten het spel ook testen, want het kan soms heel leuk klinken maar toch minder praktisch of leuk zijn. Nu is het spel in verschillende vormen te spelen. Wil je het bericht eens lezen, dan is het hier persbericht. Ik vertel je in dit artikel graag wat wij van dit spel vinden.

Het spel triplo
dav

De voordelen van Triplo

Wat ik vooral leuk vind is dat het eigenlijk een specifiek spel is. Het gaat over het leven van Jezus. Verhalen van Jezus komen aan bod aan de hand van 3 plaatjes (triplo). In het boekje met spelregels staan de verhalen ook in het kort weergegeven. Je kunt het spel in verschillende vormen spelen. Dat maakt het leuk voor verschillende leeftijden.

De kaartjes
dav

Een aantal voorbeelden hoe je Triplo kunt spelen

Triplo is een soort memorie, maar dan met 3 kaarten. Je kunt het dus ook als een memorie spelen. Er zijn alleen een aantal setjes die het 3e kaartje delen. Dat is een moeilijkheid. Wij laten dan 1 van de setjes eruit. Je kunt de kaartjes op z’n kop leggen, maar dan zijn het er wel wat veel. Dan kun je kiezen om een deel weg te laten of de kaarten die niet bij elkaar horen open te laten liggen. Dan wordt het spel veel makkelijker. Ook kun je een spel spelen door de plaatjes in de juiste volgorde te laten leggen. In het boekje staan ook verschillende moeilijkheden van het spel uitgelegd.

Triplo spelen
dav

Wat vinden wij van het spel

Onze jongste is eigenlijk echt nog wel te jong. Ze vind het wel leuk om mee te doen, maar het is wel erg lastig. Onze oudste pakt het spel regelmatig. Hij vind het leuk om te doen en om te leren over de verhalen van Jezus. Het wordt zo heel laagdrempelig aangeboden. Dat vind ik vooral heel fijn. Zo blijft het leuk om meer te leren over het geloof.

Spelletjes voor geloofsopvoeding

Naast Triplo (koop het spel via deze link) zijn er meer spelletjes die je kunt gebruiken voor geloofsopvoeding. Zo hebben wij een Bijbels memorie met personen uit het oude en nieuwe testament. Maar ook schapenkoning is een heel tof spel wat we nog steeds graag spelen. Ook kun je online veel leuks vinden. Check bijvoorbeeld pinterest eens.

Een super leuk spel dus. Let wel even op, de kaartjes in het spel triplo zitten niet ook nog apart verpakt. Minder afval en beter voor het milieu dus. Maar ik moest even wennen. Zo gewend dat alles 3 dubbel verpakt zit. Al is het iets waar ik goed aan kan wennen hoor!

Triplo pinterest

3 thoughts on “Triplo gebruiken voor geloofsopvoeding van je kinderen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: